Dennis Vera

Han är killen som breakat och dansat sedan 1998 med meriter som Svensk mästare i Popping 2001, 2:a i Breaking solo 2004 och Svensk mästare med gruppen Grounded 2007. Han har också dansat i reklamfilmer och musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Möt Dance Factorys Dennis ”the Menace” Vera!

Namn
Dennis Vera 


Ålder – år


Favoritdans
Breaking 


När började du med dans?
– Jag började breaka när jag var 15 år, men innan dess hade dansen alltid varit närvarande i mitt liv då det var mycket dans och musik hemma.

Vad är det du älskar med dans?
– Jag älskar att uttrycka mig med kroppen och att släppa fram de olika energier det går att skapa med dans. Dansen är universellt språk som alla människor talar.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Dansen har blivit en stor del av min identitet, det går inte en dag utan att jag praktiserar dans eller tänker på den.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Förutom att ta hand om min familj jobbar jag med film och 3D-grafik.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Att se andra växa som dansare men också allt det andra dansen ger, som sjävförtroende, glädje, kroppskännedom och kamratskap.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Jag hade just dansat i en musikvideo med Mary J Blige och väntade på att den skulle släppas på Mtv när jag gick runt i Gallerian och plötsligt fick syn på en massa tv-skärmar som spelade upp videon. Det kändes stort och som att jag fick vara en del av den musikvärld jag vuxit upp med.