Ida Sund

Möt Dance Factorys Ida Sund.

Namn
Ida Sund 


Ålder 26 år


Favoritdans
Tango och rumba


Undervisar i
Artistic ballroom, jazz

När började du med dans?
– Jag började dansa när jag var 10 år och startade då med tiodans och balett, men har sedan dess provat på alla möjliga stilar 🙂 

Vad är det du älskar med dans?
– Det absolut finaste jag vet med dansen är processen för att ständigt utvecklas. Tekniken, fysiken och det mentala som gör en lite bättre för varje lektion. Att följa den resan både hos mig och mina elever är helt fantastiskt!

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Hela mitt liv består i princip av dans. Jobbar med dans på heltid, uppträder själv, undervisar och kör både svenska och norska lets dance.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Jag brukar alltid säga att jag har två passioner i livet och det är dans och djur. Så utanför studion spenderar jag så mycket tid så möjligt med min lilla franska bulldog 🙂

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det jag älskar med att undervisa är att få förmedla min erfarenhet till nya individer som tar till sig informationen och gör det till sitt eget. Att få följa mina elevers utveckling i allt från tekniska kvalitéer till ökat självförtroende på och utanför dansgolvet är det bästa jag vet!

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Det måste vara mitt första sm guld. Jag hade hoppat av gymnasiet här i Sverige och börjat plugga distans från Spanien för att kunna satsa på dansen fullt ut, och den vinsten blev som ett kvitto på att alla uppoffringar varit värt det! 

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Med mig kan du förvänta dig massor av energi, och en positiv atmosfär där du vågar pusha dig själv att klara lite mer för varje gång!